keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Väärin rakastaminen


Käsittääkseni rakkauden pitäisi ainoastaan tuoda ihmiselle hyvää ja raukeaa oloa. Se on merkki hyvästä ja onnellisesta elämästä, rauhasta sekä vapaudesta. Rakkaus kuitenkin tuntuu aiheuttavan osalle meistä enemmän harmia, kuin tätä hyvää oloa. Rakkauden nälkä, rakkauden puute, rakkauden tuska. Miksi?

Voiko rakastaa väärin?


Kyllä ja ei.

Ei rakkaus tule pakottaen. Rakkautta ei voi ostaa, sitä voi vain antaa. Rakastunut ihminen uhraa itsensä, uhrautuminen on hyvä asia, mutta sen täytyy tapahtua vain omasta tahdosta - vain sinun hyödyksesi. Jos ihminen ei itse hyödy näistä uhrautumisista, miksi vaivautua? Rakkautta on monenlaista, voisin kuvitella että se kuuluisa "äidinrakkaus" on yksiä vahvimpia. Emme kuitenkaan voi olettaa että jokainen meistä kykenee tunnetasolla pääsemään tähän pisteeseen, kaikille se ei ole mahdollista. Emme välttämättä koskaan saa osaksemme niin paljoa rakkautta, että voisimme ymmärtää. Rakkautta ei voi rajata, sitä ei koskaan voi ymmärtää täysin eikä sitä myöskään voi haalia itselleen mihinkään muotoon. Rakkaus voi pahimmilaan saada ihmisen sairaaksi, rakkaus on katala, rakkaus on petollinen. Vai onko? Miksi niin kaunis ele, olisi meille vaaraksi? Vai onko se vain termi jota syytämme kun itse teemme väärin, virheen. Olen vahvasti sitä mieltä että kaikki tämä tuska, ei ole millään tavoin kytköksissä rakkauteen, vaan itseemme. Rakkaus on kaukana tuskasta. Tuska on tuskaa, ei rakkaus.


Kyllä se on totta että jokainen ympärilläsi voi satuttaa sinua, mutta kukaan ei kykene riistämään sinulta rakkautta itseäsi kohtaan. Ja kyllä, elämässä tulee vastaan kipeitä asioita. Ihmiset pettävät, ihmiset valehtelevat, ihmiset tuhoavat. Mutta muista aina että rakkaus kannattaa pitää näistä sanoista kaukana. Rakkaus ei ole vihaa. Taivas ei ole helvetti, eikä ilo ole surua. Ne ovat vastakohtia.


Rakastunut ihminen tekee mitä tahansa saadakseen vastarakkautta. Vai odottaako joku tosiaan että palapelin osat loksahtavat aina paikoilleen? Sitä saat odottaa sitten pitkään. Olet varmaan itse joskus saattanut huomata kuinka yksi palanen tuntuu oikealta, se on kaikin puolin täydellinen vastakappale, mutta kun on sitovan sovituksen aika, ei se menekkään kohdilleen. Pala onkin vääränlainen. Se ei mene. Voit vuolea palan reunoja sopivaksi, voit yrittää muodostaa siitä sopivan mutta huomaat pian että pala menee pilalle. pian tätä palaa ei voi käyttää enää mihinkään. Olisi aika luovuttaa ja jatkaa etsimistä. Paloja voi olla satoja, tuhansia, eikä niiden löytäminen ole helppoa, mutta et koskaan tule saamaan mitään valmiiksi jos luovutat. On hyväksyttävä ettei kaikki palaset voi kohdata.

Halutessaan ihminen on käsittämättömän vahva. Sinusta saattaa tuntua, että rakkaus on riepotellut sinua seinästä seinään. Mutta olet väärässä, se olet sinä itse joka näin on antanut tapahtua.
Oletko roikkunut suhteessa, jolla ei tule olemaan tulevaisuutta? Onko sinulta löytynyt aina jokin tekosyy, miksi rakastaa? Tuntuuko sinusta siltä, ettet koskaan tule löytämään sitä todellista rakkautta? Tuntuu samalla oikealta, mutta samalla niin väärältä? Oletko hyvin epävarma, epäluuloinen, tiedoton? Yritätkö aina vain uudestaan? Kenties toisten onni itkettää sinua?

Jos vastasit edes yhteen kysymykseen KYLLÄ, Olet todennäköisesti erittäin väsynyt?
Olet huomannut että rakkaus itseesi alkaa kenties hiipua? Hehkusi sammua? Kenties ulkonäössäsi on jotain josta huomaat aina jotain virheitä tai jotain muutettavaa? Et kelpaa sellaisena kuin olet? Kaikki johon sinä tunnut rakastuvan, rakastuu täysin päinvastaiseen ihmiseen kuin sinä olet? Tuntuuko tutulta?

Et varmasti ole tunteesi kanssa yksin. Sillä tiesitkö, että joka-ikisen ihmisen mielessä käy tämä kysymys. Oli ihminen kuinka itsevarma tahansa, jokaisella vilahtaa tämä suuri kysymys mielessään.

Helpottiko tuo tieto? Vai kerronko totuuden, etten tiedä käykö tämä jokaisen mielessä joskus?
Sillä en tiedä, tuo oli suuri valhe. En kykene tietämään kaikkien ihmisten mieliä. Jos joku näin väittää, hän todennäköisesti valehtelee. Lopeta siis sinäkin se ajattelu, että sinä tiedät mitä toinen ihminen ajattelee. Sinä et voi tietää mitä jokainen vastaantulija on mieltä. Sinä et voi tietää missä ja milloin rakkaus iskee, ja kuka on se kohde. Mutta sinun täytyy tietää tämä yksi asia joka on pohjana sille suurelle rakkauden tunteelle, jonka haluat saavuttaa. Sinun täytyy rakastaa itseäsi.

Ihan oikeasti, se on kylmä tosiasia että sinun täytyy oppia rakastamaan itseäsi, ennenkuin osaat rakastaa pelottomasti toisia.  Rakasta itseäsi enemmän kuin mitään, se on ainut keino saavuttaa todellinen rakkaus sillä mitä sinulla enää on pelättävää jos rakkaus omaan itseesi säilyy aina, vaikka joku tämän sinulta yrittäisikin riistää. Olet aina valmis pelastamaan itsesi kun rakastat itseäsi, olet aina valmis suojelemaan ja tulet aina löytämään syyn hymyysi: SINÄ. 


Väärin rakastaminen tuntuu pahalta. Väärin rakastaminen ei paranna. Väärin rakastaminen on turhaa. Väärin rakastaminen satuttaa. Väärin rakastaminen on väärin.

Älä rakasta väärin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti